20 Haziran 2016 Pazartesi

YENİ KARARLAR SABAHI

     

        Dokunduğumuz her şeyi güzelleştirelim bugün. Dudaklarımızdan çıkan her kelime, şu kenarda solan çiçeği bile yeniden hayata döndürsün . Bugünün öyle bir hakkını verelim ki gün bittiğinde şükürler olsun Allah'ım, bana verdiğin her şey için sana minnettarım dediğimizde içimizden bir huzurlu ses , sen bunları çoktan hakettin ve sen daha güzellerini de yaşayacaksın desin. Gözlerimizi bir geceye huzurlu kapatalım ve bir güne kalbimizde isimsiz bir acı olmadan yine yaşama şükrederek uyanalım . Önce evimizi toplayıp ,gereksiz her şeyi atalım sonra hayatımızı . Bize anlam katan herkese her şeye sımsıkı sarılalım. Her haftanın pazartesi, her ayın biri  ve her saat başı tüm kızgınlıklar gitsin bizden .Yenilenelim. Kendi değerlerimizin farkında olalım , hayatın farkında olarak yaşayalım . Her şeyin hakkını verelim . Bugün yemek yapman gerekiyorsa en güzelini yap ,belki yıllardır aynı yemeği kaç kere yaptın aynı insanlara ama bugün ve bundan sonra en güzelini yap .
Bugün sadece bir başlangıç olsun . Ve hiç bir şeyden vazgeçme . Yapmak istediklerinden , hayallerinden ,ne derlerse desinler vazgeçme . Hani o inadın var ya bir tek bu konuda yıkamasınlar.
    Senin ruhuna kadar , tüm kalbiyle mutlu bir insan olduğunu biliyorum . Ama üzülmek bile bir süre sonra alışkanlık oluyor . Hayır ama biz farklıyız ,bunu sana ara ara hatırlatmak zorunda kalacağım bunu da biliyorum . Ben pes etmemeyi seçiyorum ve bunu en çok bugün yapıyorum .
   Her şeyin farkındayım her insan farklıdır  ve hepsi bambaşka ortamlarda bambaşka doğrularla yetiştirildiler . Kimi çok eksik büyüdü , kimi fazla fazla . Aslında bazı şeylerin bizde ne hasarlar bıraktığını kimse anlayamadı . Herkesin bir hikayesi var birimiz başlasa anlatmaya mutlaka suçlayacağı birileri vardır . O suçluyu bulsak onun da bir hikayesi vardır o da birilerine öfkelidir ve bu böyle gider . Tüm bunları kenara bırakalım bugün . Biliyorum yine aklına geldikçe gözlerin dolacak,yine üzüleceksin, öyle olmasaydı böyle olmazdı diyeceksin .Biliyorum belki çok güzel bir tepkiyle karşılaşacağın bir durum için bile o korkularından kaynaklı kaygıların olacak ve sen sırf o kaygıları sana yaşattıkları için haberleri bile olmadan birilerine kızacaksın . Ama eskisinden daha az, kendinin farkında olarak artık bunların işe yaramadığının, sadece sana zarar verdiğinin farkında olarak .Zaman geçtikçe sen kendi iç kontrolünü eline alacaksın .Ve hayatın o kaygılarla geçebilecek bir dakikasını bile kaybetmek istemeyeceksin bir gün .
     Herkesleşmeyin , farklı bir ışığınız olsun . daha güzel gülümseyin mesela tüm insanlardan , daha içten olun , daha güzel yaşayın , daha mutlu olun , daha çok değer bilin . Ve sadece bunların değerini bilen insanlarla olun .
     Ve insanlar için yaşamayı bırakın . Herkes bir gün ölecek .Ve sen hep ağlayan taraf olarak kalmayacaksın . Koskoca bir nesil bitti .Ama her nesil biterken anladı hatasını . İyilik kime göre neye göre . Herkes senin iyiliğini düşünüyorum dedi sonucunu bilmeden .Ezberci sistem hayatımıza okullarla girmedi daha yaşamaya başladığımız ilk gün girdi . Ne öğrendiyse onu uyguladı bir nesil yanlış mı acaba demeden sorgulamadan ... Ben doğruyum dedi sen daha küçüksün anlamazsın dedi yıllarca . Ne zaman anlayacaktın peki sen  ondan küçük olduğun için o hep senden daha iyisini mi bilecekti. Zamanın , hayatın , her yaşının değerini bilmek için hayatta en sevdiği bir insanı kaybetmenin gerektiği bir dünyada mı yaşıyoruz hala. Hayat dolu olsan da tüm bunlar olurken yüzün düşecek biliyorum . Ama sen bir yolunu bulup yine huzurlu olacaksın yine gülümseyeceksin . Sana diyecekler ki her şer de bir hayır vardır . Sonra bir şeyler yolunda gitmeyecek seni suçlayacaklar tüm olanlar için . o anlamlı cümleleri unutacaklar. Böyle olması gerekiyormuş demek ki diyeceksin o zaman sana kaderden kısmetten bahsetmeyecek kimse . İşte o gün  küçücük yaşında bile olsan güvenin kırılacak .Ama küçük olduğun için güveni sevgiyi henüz tanımlayamadığını sanacaklar .Sen her yaşında her şeyin üstesinde gelebileceksin .Hiç kimse bu dünyaya birileri onları üzsün diye gelmedi . Öyle cümleler kalacak ki kulağında ...
   
     Ve tüm bunlar bir bütündür . Hayatınızdaki insanlar çok önemli . Sevgiyi ,saygıyı her gün içtiğin suyu bile sıradanlaştırmayacaksın bu hayatta  çünkü insanlar hala her gün her saniye gökyüzünün bir sanat eseri olduğunun farkında değil . Bir tablo gördüğümüzde evimizin başköşesine koymak için deliriyoruz ama hayatın telaşesinden başımızı gökyüzüne kaldırıp  o mükemmelliğe özgürce bakmıyoruz .


   Şimdi harika bir şarkı aç kendine .Bugünün tadını çıkar . Sana mükemmel hissettiren insanları sıradanlaştırmamak şartıyla onların tadını  çıkar .


Bu yazı da burada dursun her ihtiyacım olduğunda okuyup hatırlamak üzere .

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok teşekkür ederim...Çok faydalı bir yazı olmuş. Okurken bile içim rahatladı :)

Çiçek gibi bir ay olsun diye

Yağmur yağıyor diye açtım camları,  Soğuk diye çıktım dışarı Bir bardak çay, yanında bir tutam çiçek , çayıma da bir dilim limo...